Die leesbril voor het lezen van de menukaart in een restaurant, dat vond ik prima. Maar het werd steeds “meer”. Bril op en af bij het boodschappen doen, bij het geven van cursussen enz.
Wat de doorslag gaf was dat ik er hinder van ging ondervinden bij het uitvoeren van mijn hobby, namelijk wielrennen in de zomer en het geven van spinninglessen. Ik kon de app’s op mijn mobiel en tablet niet meer goed lezen.
Sporten met een bril ging niet, dan besloeg de bril. Ik heb ongeveer een jaar lang lenzen geprobeerd maar dat was geen succes. Ik deed er ongeveer een kwartier over om ze in en uit te krijgen. Bovendien werden ze helaas snel troebel.
Via 1 van mijn leden in mijn les ben ik erop gewezen dat je je ogen ook kan laten laseren om beter te kunnen lezen zonder bril. Ik leefde nog in de veronderstelling dat dit niet mogelijk was.

Bij Oogkliniek Heuvelrug ben ik prima geholpen. Wegens een aandoening dacht ik namelijk dat ik misschien niet in aanmerking zou komen voor het ooglaseren, maar na overleg en goede uitleg van Drs. Nico Trap zijn “we” er voor gegaan. “We” omdat je het gevoel wordt gegeven dat jij samen met het team van oogarts en andere betrokkenen er samen voor gaat. Bij de laatste controle aangegeven dat ik nog wat hinder ondervond van een halo-effect met voornamelijk autorijden ’s avonds. Na overleg gekozen voor een “autobrilletje” voor ’s avonds.

Al met al ben ik super tevreden met het eindresultaat. Zonder bril sporten, boodschappen doen en geen gepruts meer met die lenzen.

Met vriendelijke groet, Els Tan.