Over ons

Ooglaserkliniek Heuvelrug staat voor persoonlijke en gespecialiseerde zorg in een aangename omgeving. De oorsprong van Ooglaserkliniek Heuvelrug ligt in de laserkliniek Nico Trap Oogcorrecties, die in 2003 werd opgericht. In 2009 werden de activiteiten van deze kliniek ondergebracht in Oogkliniek Heuvelrug. Oogkliniek Heuvelrug werd opgericht vanuit de wens kwalitatief hoogwaardige en laagdrempelige zorg mogelijk te maken met een breed palet aan oogzorg voor jong en oud. Om onze lasercliënten nog beter en persoonlijker van dienst te kunnen zijn werd in het najaar 2016 een logistieke scheiding gemaakt tussen de reguliere oogheelkundige zorg binnen Oogkliniek Heuvelrug en de ooglaserbehandelingen/lensimplantaties. Sindsdien heten we Ooglaserkliniek Heuvelrug.

Het team

Ons team bestaat uit oogartsen, optometristen en laserconsulenten. Al onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar om u de juiste zorg en begeleiding te bieden!

Nico Trap

Nico Trap is sinds 1989 oogarts. Na enige jaren in het Universitair Medisch Centrum Utrecht te hebben gewerkt, specialiseerde hij zich verder in staaroperaties en refractiechirurgie. Op deze vakgebieden is hij nationaal en internationaal erkend. Met grote regelmaat spreekt hij op congressen en symposia.

Dokter Trap was tot medio 2009 als oogarts verbonden aan het Diakonessenhuis in Zeist. Daarnaast had hij zijn eigen ooglaserkliniek: Nico Trap Oogcorrecties in Huis ter Heide. In 2009 realiseerde hij zijn droom: een zelfstandig behandelcentrum voor verzekerde en onverzekerde oogzorg.

Sinds 1998 heeft Nico Trap duizenden ooglasercorrecties succesvol uitgevoerd. Niet alleen de behandeling, maar ook het vooronderzoek en de nazorg rekent hij tot zijn eigen verantwoordelijkheid. Veiligheid en persoonlijke service onderscheiden hem van overige aanbieders van refractiechirurgie.

In 2008 ontving hij als eerste oogarts in Nederland het certificaat NOG-refractiechirurg. Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) kent dit keurmerk uitsluitend toe aan oogartsen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zowel op het gebied van technische zorg als in de bejegening van de patiënt .In Ooglaserkliniek Heuvelrug is Nico Trap naast refractiechirurg tevens algemeen oogspecialist en gespecialiseerd in het uitvoeren van staaroperaties. Het voordeel van deze combinatie is dat er snel en makkelijk toegang is tot de reguliere medische zorg. Desgewenst kan overleg met collega-oogartsen direct plaatsvinden.

Lidmaatschappen

 • Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC)
 • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club NIOIC;
 • European Society of Cataract and Refractive Surgeons;
 • American Society of Cataract and Refractive Surgery;
 • International Society of Refractive Surgery.

An-Katrien de Brauwer

An-Katrien De Brauwer studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij voltooide de specialisatie oogheelkunde in het academisch ziekenhuis Maastricht (AZM), waarna zij in het Leids Universitair Centrum (LUMC) een verdere subspecialisatie met als aandachtsgebied medische retina (diabetes mellitus, maculadegeneratie en erfelijke netvliesaandoeningen) voltooide. Zij is momenteel werkzaam in Oogkliniek heuvelrug met als aandachtsgebieden medische retina, cataract- en refractiechirurgie en algemene oogheelkunde. Zij is lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), de Nederlands Intra-Oculaire Implant Club (NIOIC), de European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS) en Fellow van de European Board of Ophthalmology (FEBO).

Optometristen Zahra, Janneke en Joanneke

Onze optometristen hebben hun opleiding optometrie voltooid aan de Hogeschool van Utrecht. Op oogheelkundig gebied zullen ze u uitgebreid onderzoeken, informeren en begeleiden. Zahra, Janneke en Joanneke nemen een belangrijk deel van het vooronderzoek en de nazorg voor hun rekening. Tevens zijn ze opgeleid tot laserassistent bij de uitvoering van de laserbehandelingen.

Laserconsulenten Madeleine en Charlene

Onze laserconsulenten Madeleine en Charlene zijn een onmisbare steun en toeverlaat. Met hun maakt u afspraken voor vooronderzoeken, behandelingen en controles. Zij informeren u over het reilen en zeilen in de kliniek, geven u voorlichting over de laserbehandelingen en begeleiden u op de operatieafdeling. Binnen onze kliniek zijn Madeleine en Charlene voor u het eerste aanspreekpunt.

 • L.H. – Artiflex

  18 februari 2019
  Mijn ogen waren te slecht om te laseren (-10). Vier jaar geleden heb ik daarom gekozen voor lensimplantaten, wat enger klinkt dan het is trouwens. Ik ben er nog elke dag..
 • Livia – PRK

  3 oktober 2018
  Joepie, nooit meer een bril! In april heb ik mijn beide ogen laten laseren bij Ooglaserkliniek Heuvelrug. Ik ben zo blij dat ik het heb laten doen, want ik kan nu..
 • Floor – PRK

  23 april 2018
  "Al een aantal jaren problemen met het dragen van lenzen en/of bril i.v.m. een grote cilinderafwijking. Toch besloten om een laserbehandeling te ondergaan, wat ik..
 • Wilma van Driel – Artisan + PRK

  20 oktober 2017
  één van de beste beslissingen in mijn leven was het implanteren van lenzen. Ik had -9,00 dpt en zag zonder lenzen/bril niet veel. Nu word ik wakker en zie ik direct..
 • Jasper – PRK

  22 mei 2017
  Afgelopen november heb ik in deze kliniek mijn ogen laten laseren. De PRK behandeling was bij mij de methode. Uiteindelijk erg tevreden met het resultaat! Goede..
 • Dinette – PRK

  2 mei 2017
  "Vorig jaar heb ik een van de informatie avonden over ooglaserbehandelingen bezocht. Ik werd direct enthousiast gemaakt en heb de behandeling gemakkelijk kunnen plannen..
 • Anoniem – PRK

  27 februari 2017
  “Na veel wikken en wegen heb ik in februari 2017 de PRK-behandeling gedaan. Het was even spannend of de behandeling mogelijk was omdat mijn ogen nogal droog waren...
 • Claudine van Raalte – LASIK

  31 januari 2017
  LASIK: It’s amazing! Het is wonderbaarlijk wat er heden ten dage toch allemaal kan, ook op het gebied van verbetering van je gezichtsvermogen. Al enige tijd was..

Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan vol afwisseling in de zorg? Dan is Oog(laser)kliniek Heuvelrug iets voor jou! Kijk op onze vacaturepagina voor actuele vacatures.

Consensus refractiechirurgie

Ooglaserkliniek Heuvelrug werkt volgens de consensus refractiechirurgie van het NGRC. Onder refractiechirurgie vallen ooglaserbehandelingen en lensimplantaties.

Het stuk is opgesteld door het NGRC (Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie) naar internationale maatstaven en meest recente opvattingen. Het vormt een belangrijke leidraad voor het verrichten van hoogwaardige, veilige refractiechirurgie. Alle geregistreerde oogartsen beschouwen deze consensus als de professionele standaard en het NOG ziet daarop toe.

Download hier de Consensus Refractiechirurgie

De standaard van professioneel medisch handelen wordt bepaald op basis van alle klinische data die beschikbaar zijn voor elke individuele patiënt. Deze standaard kan veranderen naar mate de wetenschappelijke kennis op dit gebied voortschrijdt. Het patroon van zorg zal daarom evolueren. De consensus wordt daar zo nodig steeds op aangepast.

Deze consensus voor de klinische praktijk is gebaseerd op de beschikbare kennis en literatuur op het moment van opstellen. Het volgen van deze consensus kan een succesvolle behandeling niet in alle gevallen verzekeren. Elke oogarts is uiteindelijk verantwoordelijk voor de behandeling van zijn of haar patiënt.