Woensdag (enkele uren na de PRK laserbehandeling):

’s Avonds heb ik last van prikkerige ogen. Ik zit met mijn zonnebril op voor de TV. Als ik deze afzet, merk ik dat er veel te veel licht in huis is. Er wordt gegeten in een donkere keuken bij kaarslicht.

Donderdag (1 dag na de PRK laserbehandeling):

Ik word vroeg wakker. Mijn linker oog prikt en traant. Mijn rechter oog voel ik nog niet. Ik val weer in slaap en wordt af en toe gewekt door het prikkende gevoel. Later in de ochtend krijg ik steeds meer last van prikkende pijnscheuten van ca. 30 seconden in mijn linker oog. Van het rechter oog heb ik veel minder last. Gedurende de hele ochtend houden de pijnscheuten in mijn linker oog aan. Mijn rechter oog prikt alleen. In de middag neem ik nog een pijnstiller en vroeg in de avond ga ik naar bed met een koude natte washand op mijn gesloten ogen.

Vrijdag (2 dagen na de PRK laserbehandeling):

Het zicht met beide ogen lijkt wat minder scherp te zijn geworden. Ze hebben mij verteld dat dit bij de behandeling hoort. Ik vind het nog steeds het prettigst om mijn ogen dicht te houden. Mijn linker oog lijkt nu rustiger aan te voelen, maar het zicht is nog niet goed. In de loop van de dag lijkt het pijnlijke gevoel weg te trekken. Ik maak mijn kamer weer lichter, maar dat voelt nog niet fijn. De bandagelenzen zitten nu al twee dagen in mijn ogen. Ik mag ze er nog niet uithalen of schoonmaken. Gedurende de dag druppel ik mijn ogen met kunsttranen om te zorgen dat ze niet zo droog aanvoelen. Als ik naar bed ga heb ik voor het eerst echt het gevoel dat het weer de goede kant op gaat. Ik ben opgelucht.

Zaterdag (3 dagen na de PRK laserbehandeling):

Mijn ogen voelen rustig, maar ik ben nog wel lichtgevoelig. Het meest vervelende deel lijkt voorbij.

Zondag (4 dagen na de PRK laserbehandeling):

De contactlenzen mogen er uit. Mijn zicht wordt elke paar uur beter. Over een paar dagen ga ik voor controle naar de kliniek. Ik ben benieuwd! Voor het eerst lijk ik echt het effect van de laserbehandeling te kunnen ervaren.