Op het gebied van laserbehandelingen staan de ontwikkelingen alles behalve stil. Toch is niet iedereen geschikt voor een laserbehandeling. En soms geeft het idee van zo’n behandeling iemand geen prettig gevoel. Is een permanente verbetering van het zicht dan onmogelijk? Nee, gelukkig hebben we daar nog de even zo innovatieve wereld van (contact)lensimplantatie. Lensimplantaten bieden zelfs enkele voordelen ten opzichte van een ooglaserbehandeling. Hoewel de implantaten bedoeld zijn voor permanente plaatsing in het oog, kan de lens, indien nodig, gemakkelijk verwijderd of vervangen worden. Zowel lage- als hoge sterktes kunnen met deze lenzen worden gecorrigeerd. Bovendien blijft het hoornvlies bij deze behandeling geheel intact.

Ook wij volgen en beoordelen nauwlettend de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van refractie chirurgie. Naast onze ooglaserbehandelingen en Artilens implantaten zijn Drs. N.H. Trap en Dr. L. de Visser recentelijk begonnen met het adviseren en implanteren van een nieuwe lens. De Visian Implantable Collamer Lens (ICL) is een implanteerbare contactlens die in het oog wordt geplaatst om het zicht te corrigeren. De lens wordt tussen de iris (het gekleurde deel van het oog) en de natuurlijke ooglens geplaatst. De Visian ICL heeft een groot aantal voordelen die bijdragen aan het vertrouwen en enthousiasme van onze oogartsen om deze vanaf heden aan te bieden en te implanteren. De behandeling behorende bij deze lens is eenvoudig, kort en kent een snelle en pijnloze hersteltijd.

Dus als u zich tijdens het sporten wederom bedenkt dat het toch wel erg prettig zou zijn om van die bril of contactlenzen af te zijn, zet dan de eerste stap door contact (T: 030-274 09 92) met ons op te nemen. Heeft u genoeg van dat gepruts elke ochtend om uw contactlenzen in te krijgen? Plan dan een vooronderzoek om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden die Visian ICL of één van onze andere behandelingen voor u kan bieden. Maak het uw voornemen om de wereld weer te kunnen ervaren zonder gedoe met een bril of contactlenzen!

Madeleine Schotman, laserconsulente Ooglaserkliniekheuvelrug