Uw ogen zijn kostbaar. Daar laat u niet zomaar wat aan doen. En heeft u besloten om een laserbehandeling uit te laten voeren dan is het niet vreemd dat hier wat gezonde spanning bij komt kijken. Vóór de laserbehandeling heeft u een uitvoerig traject afgelegd. U bent naar een informatieavond geweest, omdat u graag van uw verte – en leesbril af wilt. In uw omgeving heeft u positieve verhalen gehoord over een Raindrop implantaat. Een implantaat dat in het hoornvlies wordt geplaatst en het hoornvlies iets boller maakt, zodat het multifocale eigenschappen krijgt en u zonder bril kunt lezen. Dat lijkt u wel wat! Tijdens het vooronderzoek zijn uw ogen zorgvuldig gemeten en onderzocht. U krijgt goed nieuws! Een laserbehandeling in combinatie met een Raindrop implantaat is mogelijk. Eindelijk kijken en lezen zonder bril!

De dag

U leeft in de tijd die volgt naar de behandeling toe. Er volgt nog een gesprek over de uitvoering van de behandeling en mogelijke consequenties. Instructies wat wel en niet te doen na de behandeling en een uitgebreid oogdruppelschema. Wij begrijpen dat bij een overload aan informatie niet alles direct blijft hangen. Om die reden proberen we de informatie te doseren en zowel mondeling als schriftelijk over te dragen. Op de dag van de behandeling staat u toch een beetje gespannen voor ons. Wij stellen u gerust. U bent bij ons in goede handen. Samen zullen wij deze middag doorlopen. De gezichten die u ziet zijn inmiddels voor u bekend. Dat is een groot voordeel van een relatief kleine ooglaserkliniek.

Ontlading

Voor u er erg in heeft, zit de behandeling er alweer op en kunt u in een herstelkamer met een kop koffie en wat zoetigs alles rustig laten bezinken. Het is allemaal een beetje langs u heen gegaan. Maar het viel toch ook wel mee. U heeft er niets van gevoeld en gezien. De ontlading van de spanning volgt. En het besef dat u, hoewel nog een beetje wazig, alles om u heen duidelijker ziet. De oogdruppelinstructies hoort u serieus aan. Daarna is het bijna tijd om u voor vandaag te laten gaan. Morgen zien wij u voor een eerste controle. Voor u de kamer verlaat, draait u zich nog een keer om. U heeft nog een vraag. “Heb ik nog een leesbril nodig?”

Kostbaar bezit

Spanning tijdens een behandeling doet een cliënt soms even vergeten met welk doel hij of zij bij ons is. Het volstaat dan om iemand gewoon even om zich heen te laten kijken. Door een wat mistig beeld lijkt de wereld toch een stuk scherper dan voorheen. De verbazing over het eerste resultaat is voor ons waardevol en belonend. Zoals gezegd, ogen zijn een kostbaar bezit. Daar zijn wij ons zeer van bewust.